Begeleidingsvormen

  • Polyenergetische methodieken
    Polyenergetische methodieken bestaan uit een combinatie van meerdere klassieke en moderne vormen van psychotherapie vanuit een holistische visie. Het is een kortdurende, resultaatgerichte en alternatieve vorm van psychotherapie.
    Gesprekstechnieken vormen de basis en de rode draad in het gesprek om inzicht te verwerven in klachten en de hulpvraag, zodat de doelstelling tot resultaat duidelijk gemaakt kan worden.
  • NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren
    NLP gaat ervan uit dat je een gedragspatroon hebt meegekregen vanuit je opvoeding in bijvoorbeeld de thuissituatie, leraren en andere opvoeders.
    Al vroeg leer je hoe je met de alledaagse dingen het beste om kan  gaan. Het goede gedrag in die tijd aangeleerd kan in een latere situatie tegenwerken.
    Met NLP ga je op zoek naar hoe het gedrag,  gedachten en gevoelens juist weer in je voordeel kunnen gaan werken.
  • Hypnotherapeutische begeleidingsvormen
    Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie, en is een aangename staat van ontspanning waardoor je je aandacht veel meer naar binnen kunt richten, terwijl je wel degelijk bewust bent van wat er om je heen gebeurt.  Te vergelijken met dagdromen, verdiept zijn in een boek of een film. In contact met je onderbewuste ontstaat gemakkelijker inzicht in innerlijke conflicten. Er wordt gewerkt met onder andere visualisaties.
  • Regressie begeleidingsvormen
    Emotioneel geladen herinneringen uit het verleden waardoor gedragspatronen ontstaan zijn vragen om aanpassing als het je leven nu belemmert door klachten. Wanneer je bijvoorbeeld terugdenkt aan je kindertijd, de leuke en minder leuke dingen, dan voel je je als vanzelf weer net als toen. Je kunt iedere eerdere leeftijd, bewust of onbewust, herinneren. We dragen ons leven lang diverse Innerlijke Kinderen met ons mee; speelse, magische, maar ook het gekwetste kind dat alsnog aandacht nodig kan hebben.
  • Systemisch werk
    Onze voorouders dragen de gedragscodes voor ons bewustzijn en loyaliteit met zich mee tot in onze eigen generatie en daarna. De eigen keuze voor gedrag  en het loslaten van oude patronen en gevoelsbeleving staat hierin centraal.
    Door een systeemopstelling kun je ontdekken wat er zich onbewust afspeelt. Een familie is een systeem, maar ook een bedrijf. Ziektes, handicaps en zelfs een schaduwkant kan opgesteld worden.  Gewerkt kan worden met een groep mensen of individueel.
  • Droomwerk
    Een steeds herhalende droom kan een achterliggende gedachte of gevoelsbeleving inzichtelijk maken in het dagelijks leven waarin het zich ook afspeelt. Of een gewenste situatie in de toekomst.
  • Energetisch werk, lichaams- en ademhalingsoefeningen
    Door te werken met energie-uitwisselingsoefeningen word je je bewust van je eigen levensenergie en die van de ander.
    Door bewustwording van wat er zich in het lichaam afspeelt en hoe de ademhaling daarvan op invloed is kan je een emotie en/of gevoel anders gaan ervaren.
    Wanneer je zenuwachtig of gestrest bent, adem je oppervlakkiger en sneller. Dat staat in contrast met de rustige, diepe ademhaling van iemand die ontspannen is. 
    Door de ademhalingsoefeningen kun je je lichaam sneller tot rust brengen.
  • EFT: Emotional Freedom Techniques
    EFT is één van de methoden van de energiepsychologie.
    Deze techniek wordt toegepast om o.a., fobieën (spinnen), lichamelijk of psychosomatische klachten (weekendhoofdpijn)  te behandelen.
    Het doel van de techniek is dat de emotionele lading van herinneringen en lichamelijke pijnen wordt geneutraliseerd.
  • Creatieve werkvormen
    Het kan helpen verwoorden wat niet in woorden uit te drukken is op dat moment en een ingang geven tot bewustwording en heling, zoals bij het gebruik van rituelen.
    Hierbij kun je denken aan allerlei werkvormen zoals het werken met verf, potlood, krijt, klei, speksteen, hout, vilt, borduren, dichten, levensverhalen schrijven, muziek. 
  • Voeding
    Elk lichaam heeft goede voeding en geestelijke voeding nodig om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer het lichaam voeding krijgt wat het niet verwerken kan, kan dit leiden tot klachten zoals moeheid en allerlei andere lichamelijke klachten. 
    Ziekte, stress of tekort aan vitaminen en voedingsstoffen kan balans van energie verstoren. De combinatie van goede lichamelijke en geestelijke voeding bevordert balans in lichaam en geest.