Werkwijze

In een rustgevende ruimte neem ik de tijd om naar je te luisteren en samen te kijken, hoe jij het best in de situatie waarin je verkeert verder kunt gaan. Iedere sessie zal zijn als een ontdekkingsreis.


Je hebt geen verwijzing nodig om een afspraak te kunnen maken.


Begeleiding of therapie begint met een intakegesprek.
Tussen elke vervolgsessie zit ongeveer 14 dagen, waarin we telkens evalueren wat er veranderd is en waar je verder aan wilt gaan werken om te komen tot het van te voren bepaalde einddoel. 
We gaan helemaal uit van hoe lang jij nodig hebt. Soms zijn zes tot tien afspraken voldoende, soms kost het wat meer tijd. 

In mijn werk zijn respect, vertrouwen en veiligheid heel belangrijke begrippen. Medegevoel en liefdevolle aandacht vormen de basis. 


Begeleiding vanuit de vijf natuurgerichte principes

Bij therapie of begeleiding ga ik er van uit dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijke lichaam. De energie wisselwerking tussen cliënt en begeleider zijn hierbij het eerste gegeven voor een goede samenwerking. Werkend vanuit een holistische visie maak ik gebruik van de werkvorm die op dat moment het best passend is bij de cliënt.

Voor alle vijf de natuurgerichte principes (energie, drainage, prikkeloverdracht, voeding en
psyche-levenskunst) geldt dat een principe niet goed kan functioneren als de werking van het voorgaande principe niet goed is. Bij elke begeleidingsvorm is het toetsen van de energie wisselwerking als eerste steeds weer van belang voor de vooruitgang.
Aan de hand van een intakegesprek stellen wordt eend doelstelling geformuleerd waarbij de problemen en hulpvraag in kaart worden gebracht aan de hand van gedragspatronen, psychosomatische klachten, energetische klachten, emotionele en spirituele beleving met eventueel onderliggende belemmeringen.

De vijf natuurgerichte principes staan voluit beschreven in de subbalk van de menubalk boven aan bij "aangesloten bij BATC".


Privacy
Alles wat je vertelt en de gegevens van jou als cliënt (naam, burgerservicenummer, etc.) die voor het verlenen van hulp in mijn administratie moeten staan is vertrouwelijk.
Dit betekent dat deze gegevens niet toegankelijk zijn voor buitenstaanders en dat ik een beroepsgeheim heb. Zonder jouw schriftelijke toestemming geef ik geen gegevens door aan derden.


Belangrijk is dat bij lichamelijke klachten altijd eerst de huisarts wordt geraadpleegd.
Therapie of begeleiding werkt altijd aanvullend en nooit in plaats van de reguliere sector.